Virker virkelig kollagentilskudd?

Ofte stilte spørsmål

Spørsmål: Virker virkelig kollagentilskudd?

Svar: Mange kvinner spør seg det samme. Virker kollagentilskudd? Det er absolutt et spørsmål man kan forvente idet flere og flere kvinner beveger seg inn i aldersgruppen 30+. De ønsker alle bedre hud, hår og negler.  Og alle ønsker bevis på at kollagenprodukter virker før de kjøper produktet.

Heldigvis finnes det en måte å avgjøre om et produkt vil fungere for deg: Se etter resultater fra kliniske studier. Men ikke la deg lure av uttrykk som “klinisk testet” eller “klinisk undersøkt”. Dette betyr bare at en test eller undersøkelse har funnet sted, men sier ingenting om resultatet, som faktisk kan være negativt. Se heller etter ordene “klinisk dokumentert”. Forsikre deg om at de kliniske studiene er utført under de strengeste krav vedtatt av myndighetene. Dette vil si en randomisert, dobbel-blindtestet, placebokontrollert klinisk studie. Se deretter umiddelbart etter de faktiske resultatene – i tall som lar seg kvantifisere. Forsikre deg om at disse tallene er “statistisk signifikante”. Hvorfor er dette så viktig? For å si det enkelt, betyr det at om du bruker produktet, er du 95% sikker på at positive resultater ikke kommer ved tilfeldighet eller flaks.  Som eksempel: I  BioSils kliniske studie var én av de statistisk signifikante funnene en reduksjon av rynker på 30%. Dette betyr at BioSil stod for den positive effekten.

Pr. i dag finnes det kun ett produkt som er klinisk dokumentert å virke i universitetsutførte, randomiserte, placebo-kontrollerte og dobbel-blindtestede kliniske studier: BioSil. BioSil er finansiert med over 15 millioner euro til kliniske studier og vitenskapelig forskning, har 1,3 millioner lojale brukere, og publiserer sine kliniske studier i fagfellevurderte medisinske tidsskrifter.